TUDTA?

Magyarországon bárkit le lehet hallgatni, bírói engedély nélkül, pusztán miniszteri jóváhagyással!

Továbbá, -és ez már bárkit érint-, a “metaadatok” megismerése, nem minősül “különleges titkosszolgálati eszköznek”, így megismerésükhöz nem szükséges bírói engedély! (Metaadatnak hívunk minden, a kommunikáció tartalmát nem érintő információt, amely rögzítésre kerül a digitális kapcsolataink során. Snowden magyarul is megjelent könyvében ezeket jelenti a “rekord” szó, amit a magyar fordítás változatlanul hagyott.) Metaadat tehát a telefonhívások listája, a telefon földrajzi helye, a megtekintett weboldalak listája, sőt IP-TV használata esetén a megtekintett műsorok is. Ezekből feltérképezhető kapcsolati hálónk, sőt érdeklődési körünk alapján pszichológiai profilunk is…

“A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik….”
/George Orwell (1903-1950)/

Orwell és Snowden

 

2015, a fikció valósággá lett. Televíziónkban, számítógépünkben kamera és mikrofon van, mások által levadászható WiFi hálózatokat használunk, és titkainkat a megfoghatatlan “felhő”-ben tároljuk.

 

Gondolt már arra, hogy egy rádiós bébiőr,nem csak a gyereksírást közvetítheti?