GPS-nyomkövetők, és lehallgató készülékek felderítése.

Az autónk, éppen úgy a magánéletünk része, mint lakásunk. Mivel a GPS-nyomkövetőket, még a lehallgató poloskáknál is könnyebb és olcsóbb beszerezni. Sokan gondolják, hogy megfigyelhetik partnerüket vagy üzlettársukat.

Segíteni tudok magánélete megőrzésében!

Amit fel lehet deríteni:

Minden olyan lehallgató és nyomkövető eszköz, ami kommunikációra képes, és működőképes még a vizsgálat idején. Itt jellemzően GSM alapú eszközökkel lehet találkozni, ezek nyomkövetésre és lehallgatásra egyaránt alkalmasak lehetnek. Előfordulnak még Bluetooth alapú nyomkövetők, az úgynevezett AirTag-ek. Ezek lehallgatásra nem, csak nyomkövetésre használhatóak. Előfordulhatnak még egyedi gyártású, vagy átalakított eszközök is. Ezek mindegyikét fel tudom deríteni, függetlenül az eszköz méretétől, vagy az elrejtés bonyolultságától.

Amit viszont nem:

Olyan lehallgató vagy nyomkövető készüléket, amit kizárólag saját akkumulátor táplált, és már lemerült, amikor az ellenőrzés történik, offline nyomkövetők.

Az ellenőrzés lehet egyszerű vagy összetett:

Egyszerű vizsgálatnak azt nevezem, amikor az autóban gyárilag, vagy a tulajdonos által beépített GSM vagy más kommunikációs eszköz nincsen, tehát a rádiós jelek egyértelműen idegennek tekinthetőek. Akkor tekintek összetettnek egy ellenőrzést, ha a kocsiban utólagos, idegen lehallgató vagy nyomkövető eszköz nélkül is lehet rádiós kommunikáció. (Ilyenek: segélyhívó, wifi hotspot stb.) Sajnos az újabb, főleg prémium kategóriás autók már ilyenek. Itt mindenek előtt fel kell térképezni az autó gyári rendszereit, és csak ezután, ezek kizárásával következhet az utólagos lehallgató vagy nyomkövető eszközök keresése.

A GPS-megtalálása. Hogyan történik a vizsgálat?

Felhív, egyeztetünk időpontot, helyszínt. A munka elvégzéséhez három táskányi műszer, szerszám, és egyéb eszközök tartoznak. Az autóval ezután haladnunk kell. Ez szükséges ahhoz, hogy valóságos körülmények között történjen a vizsgálat. (Lehetséges például olyan nyomkövető, ami giroszkóppal figyeli a kocsi helyzetét, és mindaddig inaktív marad, amíg elmozdulást nem érzékel. Ezért értelmetlen bármilyen műszerrel egy álló autót méregetni.)
Más szolgáltatóknál gyakran ott kell hagyni az autót, majd ők átnézik. Ilyenkor gyakran nem találnak semmit, mert ilyen vizsgálathoz sem megfelelő műszereik, sem szaktudásuk nincsen, ez nem autószerelői munka! Esetleg „találnak” olyat is, ami nem volt ott előtte, talán még kap is a Megrendelő egy kis fekete dobozkát mágnessel az oldalán, hogy igen, mi megtaláltuk…
Mint minden más feladatnál, itt is elkerülöm a félreérthető helyzeteket: A kocsit a nyomkövető és lehallgatás elleni vizsgálatnál kizárólag a Megrendelő vezeti, és mindvégig jelen van a vizsgálatnál.