Lehallgató készülékek telepítése

16. 12. 28
irta: Super User
Találatok: 3047

 poloska

Hogyan kerülhet a lakásomba egy lehallgató poloska?

Ha megfigyelnek, vagy lehallgatnak minket, netán nyomkövetőt szerelnek autónkba, joggal érezzük, hogy erőszakot tettek magánszféránkon.  Nézzük sorban, hogyan lehetséges ez a kémfilmekben, és a való világban.

Kezdenénk itt egy alapvetéssel: Valakit lehallgatni, megfigyelni pénzbe kerül, erőforrást igényel, tehát egy kémtevékenységnek mindig oka van!

Az ok persze mindig a támadó értékrendszerében keresendő, így az ok éppen annyira racionális, mint a megfigyelők személyisége. (A közelmúltban, egy a közös lakásból kirakott férj, többet költött az ex figyeltetésére, mint közös lakás teljes értéke, csak persze az a csúnya egó…) Egy titkos behatolás, kijátszott riasztóval, álkulccsal kinyitott zárakkal, és elaltatott kutyával, bár nem lehetetlen, sokkal valószínűbb hogy visszaélve bizalmunkkal, kaptunk egy manipulált ajándékot, ránk küldtek egy ál-ügyfelet, esetleg üzlettársunk két kapura játszik. A fényképezős, hangrögzítős okostelefonok, interaktív televíziók is könnyen ellenségeinké válhatnak. Fontos itt megemlíteni még néhány speciális lehetőséget, melyektől James Bond szájában összefutna a nyál:

 

kémek

-Flottás, vagy nem saját cég nevén levő telefon előfizetés. Itt a tulajdonos bármikor, ha kedve tartja, lekérheti híváslistánkat.

-Ajándékba kapott, esetleg örökölt, tisztázatlan múltú, okostelefon, vagy számítástechnikai eszköz. Ezek manipulálásánál a minket megfigyelni szándékozónak, bármennyi lehetősége volt kémprogram telepítésére, vagy hardveres lehallgatás előkészítésére. A képen látható egér egy mobiltelefonon hallgatható GSM poloskával lett „felturbózva”: lehallgató egér

-Az információvédelemben hátrányban vagyunk, bérelt helyiségeinkben, mert a bérlő nem rendelkezik az épületgépészet egésze felett, a tulajdonos telepítette a riasztó és tűzjelző rendszereket, ő mondja meg, hogy azokat mikor, és főleg, hogy ki jön karbantartani. Ezek pedig közkedvelt rejtekhelyei a lehallgató mikrofonoknak, és a rejtettkameráknak.

 

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Több információ a lehallgatás elleni védekezés lehetőségeiről itt.

lehallgatásvédelem
Közvetlenül elérhet minket a 06/30/274 6873 –as telefonon, vagy hagyhat üzenetet, leírhatja kérdését
kapcsolatfelvétel oldalunkon.