Lehallgatás jelei

 poloska

Hogyan kerülhet a lakásomba egy lehallgató poloska?

Ha megfigyelnek, vagy lehallgatnak minket, netán nyomkövetőt szerelnek autónkba, joggal érezzük, hogy erőszakot tettek magánszféránkon.  Nézzük sorban, hogyan lehetséges ez a kémfilmekben, és a való világban.

Kezdenénk itt egy alapvetéssel: Valakit lehallgatni, megfigyelni pénzbe kerül, erőforrást igényel, tehát egy kémtevékenységnek mindig oka van!

Bővebben

Tévedésből a felesége telefonjára kerültek egy magyar milliárdos mobiljában tárolt adatok - köztük a férfi félrelépéseit bizonyító pikáns képek is. A nő válni akar, és jelentős részt kér a férfi vagyonából.

Bővebben

A lehallgatás jelei – tények és tévhitek

telefonok

Elterjedt hiedelmek, amelyeknek semmi közük a valósághoz:

-Kattogások, zörejek a telefonban, esetleg visszhangos vonal. Tévhit! A valóságban, egy magára valamit is adó lehallgatásnál, a telefonvonal más okból előforduló hibáit sürgősen kijavítják, nehogy gyanút keltsen a megfigyelt személyben. 

Bővebben

Internetkapcsolat nélkül terjedő vírust fedeztek fel, amely adathordozókon, leggyakrabban pendrive-kon terjed. Az ESET és a szintén IT-biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. közös közleménye szerint az USB Thiefre keresztelt trójai kártevő kizárólag USB-kulcsokon terjed, anélkül hogy bármilyen bizonyítékot vagy nyomot hagyna a fertőzött számítógépeken.

Bővebben