Gyakran Ismételt Kérdések - Általános kérdések

Kérdés-Válasz - Általános kérdések

Ez függ a terület nagyságától, és berendezettségétől. Irányszámként elmondható, hogy egy 100m2-es terület ellenőrzése 3-5 órát vesz igénybe.

Sajnos az ismerősét valószínűleg becsapták. Egy korrekt vizsgálat tovább tart néhány 10 percnél, és mi soha nem kérjük arra Megrendelőinket, hogy hagyjanak magunkra a helyiségben. Alapos munkával, gyakran azok a jelek is fellelhetők, ha a helyet korábban hallgatták le. Találtunk többek között telefon dugaljat, amiből, igen csak sebtében tépték ki a vezetékeket...

Igen, de csak akkor, amikor sugároz. Ezért az elterjedt GPS-GSM jeladót előbb speciális eljárással kommunikációra késztetjük. Ennek mikéntjéről többet személyesen.

Sajnos nem. Ha ezt állítanánk, azzal nem állítanánk kevesebbet, mintsemhogy, Istenek vagyunk, messze okosabbak mindenki másnál. Ezt nem állítjuk! Nem tartjuk azokat szakembernek, akik fosztóképzőt használnak. (lehallgathatatlan, felderíthetetlen, stb.)

Ez nagyban függ a körülményektől, lehetőségektől. Egy saját tulajdonú, önálló ingatlan hatékonyan ellenőrizhető, megvédhető. Korlátozottak a lehetőségek a bérelt, nem különálló helységeknél, ahol a veszélyforrás lehet akár néhány 10 centiméterre a fal túloldalán, a Megbízó nem diszponál az épületet behálózó komplex rendszerek felett, így különösen riasztó és tűzjelző rendszerek fölött, ahol ezeket meg sem bonthatjuk.

Könnyű belátni, hogy egy bérlemény, ahol a bérbeadó másodkulccsal rendelkezik tűzvédelmi okokból, az általa felkért szakember jön, -ha kéri, ha nem- füstérzékelő fejet cserélni, csak ezek kihagyásával vizsgálható. Ennek ellenére, egy rendszeresen ellenőrzött helységben "kétszer is meggondolják" lehallgató eszközök telepítését, a jelentősen megemelkedett költségek, és a lebukás veszélye miatt.